Tundra Viatges

Cercador de viatges

Aurores boreals i trineus de huskies al Yukon.Tundra Viatges

Durant 8 dies us convertireu en mushers. Podreu pescar en gel, donar passejos amb raquetes de neu, observar les aurores boreals i compartir ančcdotes amb els altres membres del grup al voltant del foc.

Aurores boreals i trineus de huskies al Yukon.

Dia 1 Aurores boreals i trineus de huskies al Yukon: Arribada a Whitehorse.

A la vostra arribada a Whitehorse us rebrà Gary. Probablement estareu prou cansats, doncs el dia haurà sigut llarg, amb moltes hores de vol i un parell d'escales. Ell us acompanyarà fins al vostre hotel, el BW Gold Rush Inn, on teniu prevista la primera nit d'allotjament.

 

Dies 2 a 7 Aurores boreals i trineus de huskies al Yukon: Mushing a Yukon.

Esmorzareu com autèntics “yukoners”: patates amb ous, torrades i mantega. Probablement al menjador ja coincidireu amb alguns dels altres membres del grup, perquè tots us allotjareu al mateix hotel.

 

A primera hora del matí Gary vindrà a buscar-vos, us presentarà a la resta del grup i us durà fins al centre comercial. Aquí podreu comprar aquelles coses que no tingueu o que s'us hagin oblidat a casa. Tot el món posarà diners a un pot comú i amb aquests diners també es compraran les begudes alcohòliques i els snacks.

 

Després us dirigireu cap al ranxo, situat a tan sols 30 km de Whitehorse, perdut entre valls i muntanyes, envoltat d'un paisatge captivador.

 

El ranxo actualment conta amb una extensió de 60 hectàrees, 20 cavalls i 200 huskies. El seu amor pels animals és tal que els cavalls corren lliurement pel ranxo durant tot el dia, tots els dies de l'any. La major part del seu temps la dediquen a cuidar d'ells i dels huskies, que requereixen molt afecte i cura.

 

El ranxo és fruit del dur treball que en 1960 va començar Sylvia, una jove canadenca originària del Llac Anaheim (Colúmbia Britànica) que va decidir traslladar-se a Yukón amb els seus 3 fills, alguns cavalls i tan solament un carruatge. El viatge va ser dur i llarg. Va perdre dos dels seus cavalls en un accident, però també va adoptar dos nens orfes. Una vegada a Yukón, tindria més fills. Ella es va encarregar d'educar-los, ensenyar-los a escriure i llegir, matemàtiques i, sobretot, a sobreviure enmig de la naturalesa.

 

Més tard Sylvia coneixeria un jove trampista, Ian, amb el qual es casaria i el seu somni de tenir un gran ranxo començaria a prendre forma. Sylvia era, sens dubte, una dona amb coratge. Va morir en 2003, deixant el negoci en mans de Ian, qui avui dia lluita pel seu somni, amb l'ajuda de Gary i Trudy. Personalment, si alguna cosa m´enamora d'aquest ranxo, és el seu ambient familiar.

 

El 2009 Jocelyn es va unir a la gran família i va participar en la Yukon Quest Trail. Va perdre dos dels seus gossos pel camí. No va guanyar la carrera, però va arribar a la meta, el que ja és un gran assoliment, i va guanyar el premi Yukon Quest Red Lantern. Durant la carrera els mushers no poden rebre ajuda de ningú.

 

Ells sols han de fer els massatges als peus de tots els gossos, alimentar-los, assegurar-se que dormen i estan bé. I després, amb sort, ells poden dormir un parell d'hores. Els gossos poden córrer durant unes 6 hores seguides, així que cada 6 hores es repeteix el cicle.

 

A la vostra arribada al ranxo us rebrà Jocelyn, qui us presentarà els que seran els vostres gossos (entre 3 i 6 huskies per persona) i el vostre musher. El musher us acompanyarà durant el vostre viatge, us explicarà la tècnica del guiat de gossos i com cuidar-los. Aquests gossos depenen de vosaltres durant els pròximes dies.

 

Tots junts formeu un equip. Alimenteu-los, assegureu-vos que beuen suficient aigua i que dormen suficients hores. Cuideu-los, mimeu-los i en recompensa ells us duran fins als racons més bonics del Yukón.

 

Sentiu el fred a les vostres galtes. Escolteu el so dels rails al desplaçar-se per la neu. Deixeu-vos dur amb la respiració dels gossos, els seus moviments coordinats, la lluentor del seu pelatge i la bellesa del paisatge nevat. Respireu profund i sentiu la calidesa del sol en el vostre rostre.

 

Res està decidit. No hi ha un itinerari tancat. Nosaltres posem a la vostra disposició un entorn meravellós, un trineu amb huskies i una cabanya de fusta. Vosaltres decidiu què voleu fer. Voleu fer llargues sortides i passar tant temps com sigui possible fora? No hi ha problema! Voleu fer sortides més curtes i disposar de temps per a pescar al gel, passejar amb raquetes de neu, relaxar-se a la sauna o simplement gaudir de la llar de foc a la cabanya de fusta? Com preferiu! Heu de decidir alguna cosa ara? No. Ho podeu parlar dia a dia amb el vostre musher, amb Jocelyn, amb Ian o amb qualsevol altra persona del ranxo. És el vostre viatge. Vosaltres decidiu que voleu fer a cada moment.

 

Aquells que vulguin fer sortides més llargues, tindran oportunitat de dormir en tendes de campanya (adequadament condicionades) enmig del vast territori del Yukón. Els que vulguin fer sortides més curtes s'allotjaran al ranxo. Habitualment el grup decideix dormir dos o tres nits en tendes de campanya i la resta de la setmana al ranxo. La majoria de les senderes que seguireu durant el vostre viatge formen part de l'itinerari de la Yukon Quest Trail. Així que és possible que en algun moment us creueu amb algun musher que està entrenant.

 

El final del dia sempre és un moment especial. Asseguts al voltant de la taula, compartint unes begudes amb la resta del grup, comentant les anècdotes del dia, rient i desitjant sortir de nou a l'endemà . I si dormiu a les tendes de campanya, enceneu un foc, asseieu-vos en troncs al voltant, poseu la tetera sobre el foc, prepareu-vos un te i compartiu rialles sota les estrelles i les aurores boreals del Yukon.

 

Dutxar-se tambiés és molt divertit. Però això no us ho desvetllo, millor ho viviu vosaltres.

 

Dia 8 Aurores boreals i trineus de huskies al Yukon: Whitehorse.

Avui és el vostre últim dia en el salvatge Yukón. Acomiadeur-vos dels vostres huskies, del vostre musher, de les valls nevades, les aurores boreals i les rialles al voltant del foc. Aquesta nit dormireu a Whitehorse, al Gold Rush Inn. Encara tindreu una mica de temps per a passejar, fer algunes compres i fer algunes fotos, per descomptat. No oblideu confirmar l'hora de sortida del vostre vol a l'endemà.

 

Dia 9 Aurores boreals i trineus de huskies al Yukon: Aeroport de Whitehorse.

Gary us conduirà fins a l'aeroport per a embarcar en el vostre vol de retorn a casa. Nit en vol.

 

Dia 10 Aurores boreals i trineus de huskies al Yukon: Arribada a Espanya.

Després de dues escales i tres vols, finalment arribareu a Espanya. El viatge a l'última frontera ha arribat a la seva fi. Fi dels nostres serveis.

 

 

Preu Aurores boreals i trineus de huskies al Yukon 2017 – 2018: 2.210 euros per persona.

 

Serveis inclosos al preu del viatge Auroras boreales y trineos de huskies en el Yukon:

Trasllat aeroport Whitehorse – Hotel Gold Rush Inn - ranxo, anada i tornada.

2 nits d'allotjament en habitació doble a l'Hotel Gold Rush Inn. Dies 1 i 8 de viatge.

Allotjament al ranxo o en tendes de campanya amb calefacció. Dies 2 a 7 de viatge.

Pensió completa des del dinar del dia 2 fins al dinar del dia 8 de viatge.

Ús d'un trineu per persona. Cada trineu conta amb de 3 a 6 huskies (gossos).

Ús de botes de neu. Acondicionades per a suportar temperatures extremes (- 45ºC).

Braga de folrre polar pel coll.

Diploma de musher.

Assegurança de viatge i anul·lació.

Telèfon d'assistència les 24 hores.

 

Serveis no inclosos en el preu del viatge Auroras boreales y trineos de huskies en el Yukon:

Vol internacional i domèstics.

Menjars i sopars no especificats a l'apartat “serveis inclosos al preu del viatge”.

Begudes alcohòliques.

Extres personals i propines.

Lloguer de pantalons (35 CAD$ aprox.), guants (10 CAD$ aprox.), sacs de dormir (45 CAD$ aprox.), etc. Activitats que no figurin com incloses a l'apartat “serveis inclosos al preu del viatge”.

Assegurances obligatòries per a determinades activitats, contractades a destinació.

Qualsevol altre servei o concepte no especificat a l'apartat "serveis inclosos al preu del viatge Auroras boreales y trineos de huskies en el Yukon".

Aquest itinerari pot variar en funció de les condicions climàtiques, de les condicions físiques del grup i dels gossos.

Les aurores boreals són totalment imprevisibles.

Guiar un trineu de gossos requereix una bona forma física. És una activitat comparable a l´esquí de fons.

El ranxo no té electricitat ni telèfon. L´aigua s´escalfa a la vora del foc i la dutxa funciona per la força de la gravetat.

Dates de sortida:

Dimarts i divendres.

Durada:

10 dies, 9 nits (1 en vol).

Llengua oficial del viatge:

Anglčs.

Nombre de persones:

Mínim 1, màxim 6 persones.

Categories

Idioma:

Tipus de Viatge:

Imatge corporativa:Xavier Marlí

Disseny i desenvolupament web:Xavier Marlí