Tundra Viatges

Blog

Grans Viatges a Estats Units: on el blues et portiTundra Viatges

Grans Viatges a Estats Units: on el blues et porti

El sud dels Estats Units és el bressol d'aquesta forma d'art tan exclusivament nord-americà, el blues.

 

Cosí del gospel, el soul i del rock 'n roll, el blues va néixer entre camps de cotó i de canya de sucre, entre humils barraques i petites cantines amb música en directe.

 

El blues va donar veu i forma a la més pura de les malenconies, a la més absoluta desesperança i la més crua desesperació, als anhels més profunds dels pobres del sud dels Estats Units, dels desposseïts i els marginats.

 

El blues és, doncs, l'expressió del gemec de les seves trencades ànimes. Però, com a forma d'art que és, és també un regal per a les teves oïdes que nosaltres et recomanem gaudir durant el teu proper viatge als Estats Units i que bé mereix que li dediquis uns dies.

 

I, entre les visites obligades d'aquest gran viatge als Estats Units, s'inclou Memphis, on la vida transcorre al ritme de dos compassos, el que marca el riu Mississipi i el que marca la música que prové dels clubs nocturns.

 

Aviat descobriràs que a Memphis no tot és Country i bona prova d'això són el Memphis Rock 'n Soul Museum, on tindràs ocasió de descobrir les arrels rurals del soul, i el Stax Museum of American Soul, on tindràs ocasió d'aprendre sobre els grans d'aquest gènere.

 

Amb un passeig pel carrer Beale n'hi haurà prou per escoltar les primeres notes de blues procedents de locals tan emblemàtics com B.B. King 's Blues Club, Rum Boogie Cafè, Blues Hall o The Tap Room. Però, si realment ets un amant del Blues, no pots deixar de visitar el Blues Hall of Fame i Sun Studio, on van gravar artistes tan cèlebres com B.B. King, Sleepy John Estes i Howlin 'Wolf.

 

A continuació, prossegueix amb el viatge als Estats Units rumb sud. Avança a través de l'emblemàtica Highway 61, històricament coneguda com la Blues Highway.

 

A la Blues Highway deuen el seu inspiració artistes com David "Honeyboy" Edwards i Charlie Musselwhite, i la seva existència petites poblacions com Tunica, a Mississippi, o Helena, a Arkansas.

 

A Tunica és de visita obligada el Gateway to the Blues Visitor Center and Museum, ubicat a una antiga estació ferroviària. Mentre que a Helena no pots deixar de visitar el Delta Cultural Center, on tindràs oportunitat d'escoltar l'obra de Sonny Boy Williamson, entre d'altres músics del Delta del Mississipi.

 

Altres parades en el camí són Clarksdale, llar de The Crossroads, on es diu que la llegenda del blues Robert Johnson va vendre la seva ànima al diable; i Greenville, on és un plaer gaudir del blues en directe a The Walnut Street Blues Bar i on cada mes d'octubre se celebra el Mighty Mississippi Music Festival.

 

Finalment arribaràs a Indianola, població que va veure néixer i fer història a l'estrella del blues B.B. King, també conegut com "El rei del Blues"; i a Nova Orleans, una de les ciutats més importants i multiculturals d'Estats Units.

 

Som especialistes en viatges als Estats Units. A aquesta pàgina web podràs consultar les nostres propostes de viatge als Estats Units.

 

Bon viatge als Estats Units!

Imatge corporativa:Xavier Marlí

Disseny i desenvolupament web:Xavier Marlí