Tundra Viatges

Informaciˇ

PingŘÝ rei (Aptenodytes patagonicus).Tundra Viatges

Distribució

 

El Pingüí Rei és natural de l´hemisferi Sud. S´agrupa en colònies situades a les latituds més baixes de les Illes Subantàrtiques i al nord de l´Antàrtida. La població total benvolgudaaproximada supera els 2 milions i segueix en creixement. Escullen àmplies platges, amb pendent i fàcil accés al mar, en ocasions cobertes de tussock.

 

 

Descripció

 

Entre els pingüins el Pingüí Rei és el segon més gran, el Pingüí Emperador és un poc major.

 

A més de la grandària, a primera vista el Pingüí Rei es distingeix del Pingüí Emperador al tenir el plomatge més colorit; el color de la marca de darrere dels ulls fins a la gola és més intens, igual que la part superior del pit.

 

Aquest pingüí arriba a fins a 1 metre de longitud, encara que la majoria d´ells medeixen de 91 a 95 cm. En general el pes de la majoria és entre 9 i 15 Kg., encara que oscil·la d´acord al començament o final de la temporada de cria i altres temporades de l´any. En terme mitjà els mascles són una mica més grans, però a primera vista no es poden distingir.

 

El bec d´ambdós gèneres és llarg i afilat, medeix de 11 a 14.5 cm. La mandíbula superior és fosca. La mandíbula inferior també és fosca excepte per la part inferior de cada costat, on els adults tenen pintes ataronjades (la intensitat varia de groc a vermell d´acord a l´individu). Aquestes pintes també reflecteixen diferent intensitat en la llum ultraviolada, la qual no és visible a la vista dels humans però sí a la de moltes aus. És possible que aquestes pintes ataronjades i ultraviolades juguin part en el aparellament.

 

 

Reproducció

 

La temporada de nia comença durant la primavera austral, al novembre, després de la muda. El Pingüí Rei nia en colònies on s´agrupen grans quantitats d´ells. S´estima que eren molt més nombrosos abans del segle XIX, a principis del que van ser caçats sense restricció pel seu greix.

 

Són monògams i fidels a la seva parella.

 

Nia a les illes subantàrtiques, a les costes de poca elevació i no molt lluny del mar. Durant la temporada de cria els pares neden centenars, és possible que fins a més de dos mil quilòmetres des de la colònia per a arribar al lloc on pesquen, en aigües polars.

 

La nidada consisteix d´un ou. La incubació pren de 54 a 55 dies i és efectuada pels dos pares que s´alternen mentre l´altre va a pescar. En alguns llocs els pares s´alternen cada 6 a 18 dies. Durant el primer mes de vida del colomí, un dels dos pares roman amb ell mentre l´altre va a pescar; continuen alternant-se com ho feien durant la incubació, solament que els viatges són més curts. Després els dos adults se´n van a pescar i el jove passa a formar part de la guarderia de la colònia.

 

Els ous medeixen de longitud de 93 a 124 mm i d´ample de 62 a 87 mm, amb un pes de 205 a 440 grams.

 

Els pares segueixen alimentant al seu colomí amb regularitat fins que arriba la tardor. Els colomins del Pingüí Rei augmenten de pes ràpidament, molts arribant a pesar fins a 12 Kg. a l´abril. Però no són adolescents quan la tardor ja els dificulta als pares alimentar-los. Llavors passen un període, de maig fins a setembre, on els pares tot just els poden portar sustento cada dos o tres setmanes. Els colomins perden pes i aquells més febles no sobreviuen o acaben sent presa dels Petrels Gegants.

 

De tornada la primavera, els pares tornen a acabar de criar el pingüí. Depenent de la colònia, les cries es valen per si mateix dels 10 a 14 mesos.

 

Aquelles parelles que acaben de criar el pingüí de l´any anterior primerenc en la temporada, és possible que tornin a niar. El pingüí d´aquesta posada no va a acabar de criar-se fins a fins de la temporada del pròxim any, sent una parella capaç de criar només dues vegades cada tres anys.

 

 

Maduresa

 

Són adults dels cinc a sis anys, encara que sempre hi ha algun jove que tracta des dels dos anys.

  

Alimentació

 

L´alimentació consisteix de peixos i calamars, els quals normalment atrapa a una profunditat d´uns 50 a 150 metres. Encara que quan se submergeix pot superar els 200 metres sota la superfície. Pesca de dia i de nit.

 

 

Locomoció

 

Assoleix una velocitat en l´aigua d´uns 12 Km per hora. Se sap d´individus que han assolit un terme mitjà de més de 100 Km nedats per dia durant un període de més d´un mes. Se li ha vist nedar saltant com ho fan els dofins però no aparenta ser un mètode de natació que empra amb freqüència.

 

Imatge corporativa:Xavier MarlÝ

Disseny i desenvolupament web:Xavier MarlÝ