Tundra Viatges

Blog

Viatjar a l'└rtic o a l'AntÓrtida?Tundra Viatges

Viatjar a l'└rtic o a l'AntÓrtida?

Un cop ens hem decidit a realitzar una expedició polar, el primer dubte que ens assalta és per on començar, fem de viatge a l'Antàrtida o fem un viatge a l'Àrtic?

 

En primer lloc, hem de tenir clares les diferències entre Pol Nord i Àrtic, i Pol Sud i Antàrtida. El Pol Nord i el Pol Sud és el punt on coincideixen la superfície del planeta i l'eix de rotació. Com indica el seu nom, el Pol Nord es troba a l'hemisferi nord i el Pol Sud a l'hemisferi sud.

 

Quant a Àrtic i Antàrtida, estem parlant de l'àrea que envolta el Pol Nord i el Pol Sud respectivament.

 

L'Àrtic és la regió que es troba dins dels límits del Cercle Polar Àrtic, situat als 66º 33' N i inclou parts de Rússia, Alaska, Canadà, Groenlàndia, Islàndia, la regió de Lapònia, a Suècia, Noruega i Finlàndia, i les Illes Svalbard, així com l'oceà Àrtic.

 

L'Antàrtida són totes les terres emergides per sota del paral·lel 60ºS i el límit de la qual és la Convergència Antàrtica. Inclou les illes Geòrgia del Sud, les illes Sandwich del Sud, les illes Órcades del Sud, les illes Shetland del Sud i el continent antàrtic.

 

Oferim expedicions al Pol Nord i viatges a l'Àrtic, així com expedicions al Pol Sud i viatges a l'Antàrtida.

 

Els viatges a l'Àrtic consisteixen en quatre tipus de viatges principalment. Viatges al voltant de l'oceà àrtic, que es realitzen a bord d´un vaixell trencagels. Viatges amb inici a Murmansk i fi a l'àrtic canadenc o Alaska, incloent en la seva ruta les illes Svalbard i Groenlàndia. Viatges al voltant de Spitsbergen, l'illa més gran de l'arxipèlag Svalbard. I viatges a Groenlàndia, amb inici i fi a Islàndia.

 

Atès que popularment els viatges a l'Àrtic són denominats viatges al Pol Nord, d´ara endavant utilitzarem “viatge al Pol Nord” per referir-nos als viatges a l'Àrtic.

 

Els viatges a l'Antàrtida engloben més tipus de viatges. Viatges a l'Antàrtida, que inclouen la Península Antàrtida, l'apèndix del continent antàrtic que és més proper a Ushuaia, a Argentina. Viatges a l'Antàrtida i Illes Shetland del Sud, situades enfront de la Península Antàrtica. Viatges a l'Antàrtida, Illes Malvines i Illes Geòrgia del Sud. Viatges a l'Antàrtida que creuen el Cercle Polar antàrtic. I viatges a l'Antàrtida i illes Shetland del sud amb avió, amb inici i fi a Punta Arenas.

 

També hi ha expedicions al Pol Nord i expedicions al Pol Sud. Aquest tipus de viatge és, com indica el seu nom, una expedició, un viatge d´aventura.

 

En segon lloc, hem de tenir clares les diferències entre l'Àrtic i l'Antàrtida. L'Àrtic és un oceà congelat envoltat de terra. Mentre que l'Antàrtida és un continent envoltat per un oceà.

 

Els humans han viscut a l'Àrtic durant 4.000 anys. Mentre que a l'Antàrtida mai ha existit una població indígena i la primera constància que tenim de que els humans l'hagin trepitjat és de tan solament fa 200 anys.

 

La fauna que podem trobar a cada regió també és diferent. L'hàbitat natural dels óssos polars, morses i bous mesquers és l'Àrtic. Podrem veure les morses i els bous a rajades. Els óssos polars són principalment criatures solitàries. No obstant això, els pingüins solament poden ser vists al sud de l'Equador. Sorprenentment trobarem a l'Antàrtida només cinc de les 17 d'espècies de pingüins que existeixen. Els pingüins viuen en colònies que poden arribar a estar formades per milers d'exemplars fins a mig milió.

 

L'abundància de fauna salvatge de l'Antàrtida contrasta amb la gran diversitat d'espècies de l'Àrtic, però en menors quantitats.

 

El gel que trobem a l'Àrtic és totalment diferent del que trobem a l'Antàrtida. Per exemple, el gel de l'Àrtic és més brut que el gel de l'Antàrtida a causa que està barrejat amb sediments.

 

Els icebergs són comuns a ambdues regions, però si el que voleu és “veure gel”, llavors l'Antàrtida és el vostre viatge!

 

A l'Antàrtida trobareu les glaceres més grans del món, badies clapejades d'icebergs i el gel més net. El color del gel va des del blanc més pur fins a un blau intens, en funció de la incidència de la llum.

 

Els que ens plantegem per primera vegada realitzar un creuer a l'Antàrtida o al Pol Nord, sovint caiem en l'error de pensar que un viatge a l'Antàrtida pot ser sustibuible per un viatge al Pol Nord. Però no hi ha gens més lluny de la realitat, doncs tots dos viatges són tan diferents que no poden ser substituïts per l'altre.

 

Per decidir entre un viatge a l'Antàrtida i un viatge al Pol Nord, el primer és definir les dates de les teves vacances. És important tenir en compte que a l'Antàrtida podràs viatjar durant la primavera i estiu de l'hemisferi sud, és a dir, d'octubre a març. Mentre que a l'Àrtic o al Pol Nord només podràs viatjar durant l'estiu de l'hemisferi nord, és a dir, de juny a setembre.

 

Quin és el millor moment per viatjar a l'Antàrtida? Això depèn del que vulguem veure.

 

El següent a tenir clar és amb quin pressupost comptem, doncs els viatges a l'Antàrtida són habitualment més costosos que els viatges al Pol Nord o a l'Àrtic. Encara que sempre hi ha excepcions.

 

És important reservar el viatge amb la màxima antelació possible per diversos motius. El primer, perquè a major antelació, major disponibilitat de places hi haurà i més possibilitats tindrem d'allotjar-nos en la categoria de la cabina escollida. El segon, perquè a major antelació, també més disponibilitat de places en els vols internacionals hi haurà i, per tant, més econòmic serà el bitllet d'avió. No cal oblidar que les companyies aèries incrementen el preu del bitllet d'avió a mesura que es va omplint l'avió i a mesura que es va aproximant la data de sortida. Això vol dir que a més triguem a reservar el bitllet d'avió, més car pagarem el mateix seient. I, per pagar-lo més car no anem a rebre més serveis que si l'haguéssim reservat tres mesos abans. El tercer, perquè l'import total del viatge és la suma de l'expedició polar i el bitllet d'avió. A major sigui aquest import, major quantitat necessitem que ens cobreixi la pòlissa d'assegurança de viatge i anul·lació. Això, de nou, significa un increment del preu.

 

En tercer lloc, decideix quin tipus de viatge vols realitzar. És a dir, amb quin tipus de vaixell vols viatjar. Pots viatjar amb trencagels o a bord d'un vaixell d'expedició polar. Entre els vaixells trencagels estan el Kapitan Klhebnikov o el 50 years of Victory. Entre els vaixells d'expedició polar estan l'Ocean Nova, el Plancius, l'Antarctic Dream, el Quest, l'Ushuaia i molts més. Aquí podràs consultar el llistat complet.

 

També estan els velers, com l'Europa, el Stockholm, el Noorderlicht i l'Antigua, per exemple. Viatjar a bord d'un veler et permetrà, a més, participar en totes les activitats diàries. És el viatge més recomanable per a aquells aventurers d'esperit jove i inquiet.

 

Un aspecte a tenir en compte a l'hora d'escollir amb quin vaixell desitges viatjar és la llengua oficial del viatge. Si parlem anglès, podrem viatjar amb qualsevol dels vaixells. Ara bé, si només parlem espanyol, nosaltres recomanem viatjar en un vaixell la llengua oficial del qual a bord sigui l'espanyol. Aquests vaixells són l'Ushuaia i l'Antarctic Dream.

 

En relació als viatges amb guia en espanyol, esment especial mereix el fet que Tundra Viatges disposi d'un guia en català i/o expanyol a bord del Plancius. La llengua oficial a bord és l'anglès, però la guia en espanyol és la que s´encarrega de traduir tots els missatges que es difonen per megafonia, d'impartir les conferències i presentacions en espanyol, d'acompanyar als clients de parla hispana durant els desembarcaments i al restaurant.

 

També és important tenir present el nombre de persones que conformen el grup. Per què? Perquè com més petit és el grup, menys gent trobarem a les platges de desembarqui, menys temps trigarem a desplaçar-nos fins a allí i, per tant, més temps tindrem per visitar la Península Antàrtica.

 

Bon viatge!

Imatge corporativa:Xavier MarlÝ

Disseny i desenvolupament web:Xavier MarlÝ