Tundra Viatges

Blog

Viatges Estats Units: Nova York i els seus pontsTundra Viatges

Viatges Estats Units: Nova York i els seus ponts

Una de les imatges més representatives de Nova York són els seus ponts sobre l'East River, entre els quals menció especial mereix el Brooklyn Bridge (Pont de Brooklyn).

 

Situat al sud-est de Nova York i unint la ciutat de Brooklyn amb el barri de Lower Manhattan, el pont de Brooklyn es va obrir als vianants el 1883. Més tard es va obrir també als carruatges a cavall i en l'actualitat constitueix un de les icones més representatives de Nova York.

 

I és que, poc més d'un segle després de la seva inauguració, el Pont de Brooklyn ha estat escenari de nombroses pel·lícules i programes de televisió; i protagonista de nombrosos articles i de milers de fotografies diàriament.

 

Passejar pel seu carril de vianants constitueix un autèntic plaer, amenitzat per la música dels artistes de carrer i una de les més espectaculars panoràmiques de la ciutat de Nova York.

 

Si vols accedir al pont des de Manhattan, l'entrada està a Park Row amb Center Street, davant del City Hall Park, a l'est del City Hall. Per contra, si vols accedir al pont des de Brooklyn, l'entrada està a Cadman Plaza East, a Boerum Place amb Tillary Street.

 

Un altre dels grans ponts de Nova York sobre l'East River és el Manhattan Bridge (Pont de Manhattan), que uneix el barri de Chinatown (a Manhattan) amb el barri de Dumbo (a Brooklyn). Inaugurat el 1909, creuar-lo és gratis també pels vehicles a motor i des d'ell tindrem oportunitat de contemplar una de les panoràmiques més populars de Nova York: el Brooklyn Bridge i Lower Manhattan.

 

I l'últim dels grans ponts de Nova York dels que volem parlar-vos en aquest article, és el Queensboro Bridge (Pont de Queensboro), també conegut com “El Pont del carrer 59” i que uneix la ciutat de Queens amb l'illa de Manhattan.

 

Inaugurat també el 1909, els primers vehicles en creuar-lo van ser els carruatges a cavall. Avui en dia és un dels ponts que més trànsit registra, comptant amb 2 nivells diferents i 10 carrils cadascun d'ells.

 

En el seu camí, el Queensboro Bridge creua per sobre la illa Roosevelt i, tal és la seva bellesa, que fins i tot va servir d'inspiració a Simon and Garfunkel en la seva cançó “Feelin 'Groovy”.

 

T'agradaria visitar Nova York durant el teu proper viatge als Estats Units? Aquí podràs consultar les nostres propostes de viatge als Estats Units.

 

T'agradaria rebre pressupost per a alguna de les nostres propostes de viatge als Estats Units? Emplena i envia la informació sol·licitada en aquest formulari.

 

Bon viatge als Estats Units!

Imatge corporativa:Xavier Marlí

Disseny i desenvolupament web:Xavier Marlí