Tundra Viatges

Blog

Viatge a l'AntÓrtida: El millor moment per viatjar a l'AntÓrtidaTundra Viatges

Un viatge a l'AntÓrtida Ús sempre un gran viatge, independentment de quan decidim viatjar. De la mateixa manera, mai un viatge a l'AntÓrtida Ús igual a un altre viatge a l'AntÓrtida.

Viatge a l'AntÓrtida: El millor moment per viatjar a l'AntÓrtida

L'Antàrtida és una de les regions més remotes i verges del món, així com també una de les més inaccessibles. I és que el gran continent blanc es troba envoltat per una gruixuda capa de gel que pràcticament duplica la seva grandària durant gairebé tot l'any, fent que solament sigui possible viatjar a l'Antàrtida durant la primavera i estiu australs. És a dir, entre els mesos d'octubre i març.

 

Així doncs, el millor moment per viatjar a l'Antàrtida és entre els mesos d'octubre i març. No obstant això, no podem esperar el mateix d'un viatge a l'Antàrtida que tingui lloc en el mes de novembre d'un altre viatge a l'Antàrtida que tingui lloc en el mes de febrer, per exemple. D'entrada, perquè un viatge a l'Antàrtida al mes d'octubre solament és possible a bord d'un vaixell trencagels, una experiència totalment diferent a viatjar a l'Antàrtida a bord d'un vaixell d'expedició polar.

 

De fet, ni tan sols podem esperar el mateix de dos viatges a l'Antàrtida durant el mes de desembre, per exemple, perquè a l'Antàrtida tot succeeix molt ràpid i és així per necessitat, ja que la primavera i l'estiu amb prou feines duren quatre mesos. És a dir, que la fauna salvatge que habita l'Antàrtida pràcticament compta amb quatre mesos per reproduir-se, alimentar a les seves cries i marxar abans que les temperatures siguin massa baixes i la gruixuda capa de gel torni a formar-se. Com a conseqüència d'això, podríem dir que els pingüins només disposen d'unes setmanes per a festejar, posar i incubar els ous, ja que tot això succeeix principalment durant les quatre setmanes del mes de desembre.

 

És més, fins i tot viatjant en la mateixa època de l'any en dos anys diferents, mai un viatge a l'Antàrtida serà igual a un altre viatge a l'Antàrtida perquè mai la primavera arriba en la mateixa setmana de l'any i un retard de setmanes en l'arribada de les temperatures més càlides condiciona directament tot el procés de reproducció i cria de la fauna salvatge. Així que és possible que durant un viatge a l'Antàrtida en el mes de desembre puguem ser testimonis del procés d'incubació i sortida dels ous de les pollets, i a l'any siguem testimonis del festeig i incubació dels ous.

 

A més, és important també tenir present que la primavera no arriba a tots els racons de l'Antàrtida al mateix temps, sinó que on primer arriben les bones temperatures és a les Illes Shetland del Sud i a la costa oest de l'Antàrtida. Per tant, és molt possible que mentre els pingüins de les Illes Shetland del Sud ja estiguin alimentant a les seves cries, els de la Península Antàrtida encara estiguin incubant els seus ous.

 

I qui diu la primavera, diu l'estiu i la tardor. Un viatge a l'Antàrtida requereix ser flexible i tenir la ment oberta a tot, des de trobar-se pingüins emperador quan un menys s'ho espera fins a trobar-se amb el festeig quan un esperava ja que els pingüins estigueren incubant els ous. Així és que l'Antàrtida: imprevisible i incontrolable.

 

Aquí podràs consultar tots els nostres viatges a l'Antàrtida. Si desitges rebre un pressupost detallat, per favor emplena i envia tota la informació sol·licitada aquí.

 

Bon viatge a l'Antàrtida!

Imatge corporativa:Xavier MarlÝ

Disseny i desenvolupament web:Xavier MarlÝ