Tundra Viatges

Informaciˇ

Viatge a l'AntÓrtida: tipus de vaixellsTundra Viatges

Podem viatjar a l'AntÓrtida a bord d'un vaixell trencagels o d'un vaixell d'expediciˇ polar. Quin Ús el teu viatge a l'AntÓrtida?

Viatge a l'AntÓrtida: tipus de vaixells

L'Antàrtida és la reserva natural protegida més gran al món, el que converteix un viatge a l'Antàrtida en una experiència única i inoblidable i això serà així independentment del tipus de vaixell que escollim pel nostre proper viatge a l'Antàrtida.

 

Encara així i tot, és important saber que són diferents els tipus de vaixell que utilitzem durant els nostres viatges a l'Antàrtida i que us recomanarem viatjar a l'Antàrtida a bord d'un o d'un altre en funció de les dates del vostre viatge a l'Antàrtida i/o del tipus de viatge a l'Antàrtida en què pugueu estar interessats.

 

Per exemple, d'una banda estan els trencagels. Com el seu nom indica, són vaixells els cascos dels quals han estat dissenyats per poder navegar en les condicions de gel més difícils i arribar a les zones més inaccessibles. Habitualment són vaixells d'origen rus, que s'han utilitzat per obrir rutes comercials a través de la gruixuda capa de gel de l'Àrtic, per exemple, però que amb el pas del temps s'han reciclat i dedicat al turisme, passant a ser una base perfecta pels nostres viatges a l'Antàrtida.

 

Els trencagels resulten especialment útils durant els mesos de la primavera austral, és a dir, durant els mesos d'octubre i novembre, quan l'Antàrtida encara està envoltada per una àmplia i gruixuda capa de gel que fa gairebé impossible l'accés fins al continent blanc. És en aquests casos quan més necessaris són els trencagels i quan millor podem experimentar el que és un viatge a l'Antàrtida a bord d'un trencagels: d'un costat, el silenci absolut que caracteritza les regions polars; de l'altre, el cruixir del gel sota els nostres peus a mesura que el trencagels avança rumb al continent blanc.

 

D'altra banda, habitualment els trencagels compten amb helicòpters que ens permetran arribar fins a on el trencagels no hagi pogut arribar. És a dir, fins als llocs més inaccessibles. Però, a més, els helicòpters ens permetran també contemplar la bellesa del continent blanc des de l'aire i a vista d'ocell, sens dubte una de les millors maneres de conèixer aquesta autèntica meravella de la naturalesa.

 

Així doncs, un viatge a l'Antàrtida a bord d'un trencagels és un autèntic luxe de viatge, no solament per les experiències que ens permetrà viure, sinó també pel preu del viatge, que habitualment supera els 15.000 euros per persona.

 

D'altra banda, estan els vaixells d'expedició polar. Són vaixells els cascos dels quals han estat reforçats per poder navegar per les regions polars, però que no estan habilitats per obrir vies en la gruixuda capa de gel d'aquestes. En funció de les característiques del casc del vaixell, se li atribueix una “Ice Class” o una altra i la “Ice Class”és la categoria que indica la resistència al gel del seu casc.

 

En el cas dels vaixells d'expedició polar, habitualment no estan equipats amb helicòpters. Exceptuant en aquelles ocasions en què l'objectiu del viatge és observar els pingüins Emperador a la seva colònia, pel que sí que són necessaris.

 

Però, a diferència dels trencagels, els vaixells d'expedició polar ofereixen una gran varietat d'activitats opcionals a bord, com per exemple caiac, càmping, senderisme, alpinisme, workshops de fotografia, busseig, etc.

 

Per tot això, aquest tipus de vaixells compta amb una àmplia flota de llanxes pneumàtiques o zodiac, que són utilitzades tant com a base durant els desembarcaments (com és el cas dels zodiac cruise) com a mitjà de transport (com és el cas dels trasllats del vaixell a terra).

 

Per cert, els zodiac cruise són passejades panoràmiques que es realitzen a bord de les zodiacs i que tenen lloc en general a badies tranquil·les, permetent-nos fotografiar d'a prop abundant fauna salvatge amb total seguretat.

 

Aquí podràs consultar tots els nostres viatges a l'Antàrtida. Si desitges rebre un pressupost detallat, per favor emplena i envia tota la informació sol·licitada aquí.

 

Bon viatge a l'Antàrtida!

Imatge corporativa:Xavier MarlÝ

Disseny i desenvolupament web:Xavier MarlÝ