Tundra Viatges

Informaciˇ

Viatge a l'AntÓrtida: desembarquem a la PenÝnsula AntÓrtica IITundra Viatges

Viatge a l'AntÓrtida: desembarquem a la PenÝnsula AntÓrtica II

A la Península Antàrtica hi ha més de 1.500 llocs de desembarcament autoritzats. Òbviament, és impossible veure'ls tots en un sol viatge a l'Antàrtida tenint en compte que durant un viatge a l'Antàrtida la mitjana és de dos desembarcaments per dia.

 

Entre els llocs de desembarcament més habituals durant un viatge a l'Antàrtida es troben Jougla Point i Port Lockroy, a Illa Goudier, ubicada al canal de Neumayer.

 

 

Port Lockroy, a Illa Goudier (al canal de Neumayer), va ser construïda durant la Segona Guerra Mundial pels britànics, entre altres estacions secretes a l´Antartida. Després de la guerra va passar a ser una Estació Científica fins al 1962. Avui dia l´estació està restaurada i és un museu i oficina de correus. Al voltant nien pingüins papua. A prop està Jougla Point, on conviuen pingüins papua i corbs marins imperials.

 

L´espectacular Canal Lemaire, situat entre l´Illa Both i el Continent Antàrtic, és un estret canal d´aigües tranquil·les que s´obre pas entre altes muntanyes i glaceres impressionants. La seva bellesa l´ha coronat com a visita habitual dels viatges a la Península Antàrtica. No debades es denomina popularment “el Canal Kodak”. És un lloc de pas també per a nombroses espècies de balenes que van d´una part a una altra de la Península Antàrtica.

 

Illes Pléneau i Petermann, al sud del Canal de Lemaire. Són llar d´una de les colònies de pingüins adelia situada més al nord. A més, trobarem pingüins papua, corbs marins imperials, petrels de Wilson, coloms antàrtics i skues. Són habituals a les seves aigües les balenes fin, minke i geperudes. Ambdues illes estan cobertes majorment per un casquet glacial, per tapissos de molsa, líquens i algues de les neus.

 

Les Illes Argentines i l´estret de Crystal. Aquest petit arxipèlag és la destinació més septentrional dels viatges a la Península Antàrtica, als 65ºS. El paisatge és impressionant, amb muntanyes i glaceres que lleven l´alè. Parada habitual són les Illes Fish, una de les colònies més meridionals de pingüins adelia i corbs marins imperials, i l´Estació Científica Ucraïnesa Vernadskiy (que prèviament va ser l´Estació Britànica Faraday), amb base a la Illa Galindez.

Imatge corporativa:Xavier MarlÝ

Disseny i desenvolupament web:Xavier MarlÝ