Tundra Viatges

Informaciˇ

Viatge a l'AntÓrtida: desembarquem a la PenÝnsula AntÓrtica ITundra Viatges

A la PenÝnsula AntÓrtica trobarem els paisatges mÚs inspiradors de l'AntÓrtida i per tant tambÚ alguns dels punts de desembarcament mÚs habituals durant els nostres viatges a l'AntÓrtida.

Viatge a l'AntÓrtida: desembarquem a la PenÝnsula AntÓrtica I

L'Antàrtida presenta forma de coma i es divideix entre l'Antàrtida Oriental i l'Antàrtida Occidental. L'Antàrtida Oriental és la regió circular, mentre que l'Antàrtida Occidental és l'apèndix que s'estén cap al nord, cap a Terra de Foc (Argentina). Doncs bé, aquest apèndix rep el nom de Península Antàrtica i és on tenen lloc la majoria dels nostres viatges a l'Antàrtida.

 

La Península Antàrtida són 800 km de cadena muntanyenca caracteritzada per nombrosos fiords ocupats per valls glacials, una línia de costa molt irregular, i una gran presència de platges i ports lliures de gel. A la Península Antàrtica trobarem, doncs, alguns dels paisatges més inspiradors de l'Antàrtida i per tant també alguns dels punts de desembarcament més habituals durant els nostres viatges a l'Antàrtida.

 

Entre els llocs de desembarcament més habituals durant els nostres viatges a l'Antàrtida, es troba Port Neko, una petita badia de la Península Antàrtica situada a la costa oest de la Terra de Graham. Va ser descoberta per l'explorador belga Adrien de Guerlache, qui li va posar aquest nom en memòria d'un balener noruec, el Neko, que operava a aquesta zona a principis del segle XX. A la platja, de no més de 500 metres, conviuen pingüins papua, gavines cuineres, skues i foques de Weddell. A l'altra banda de la platja trobarem una imponent glacera, l'escultural frontal de la qual es precipita de forma dramàtica sobre la platja. Fins a l'estiu austral del 2009 també era possible trobar-hi un refugi argentí, però una tempesta el va destrossar i avui en dia només és possible trobar les seves restes.

 

Uns altres dels llocs de desembarc més habituals durant els nostres viatges a l'Antàrtida és Illa Cuverville, una petita i escarpada illa emplaçada a l'entrada del bonic Canal Errera, entre les muntanyes de la Península Antàrtica i Illa de Danco. Habitualment desembarquem a una àmplia platja, de pedra, a banda i banda de la qual trobem una gran colònia de pingüins papua i, pululant al seu al voltant, alguns skues. En funció de les dates del nostre viatge a l'Antàrtida, és possible pujar al cim d'un petit pujol, des d'on les vistes sobre la badia són espectaculars. Sovint nombrosos icebergs van a la deriva per les aigües dels voltants, el que la converteix en un lloc ideal per fer una excursió a bord de les zodiac. Per cert, aquestes excursions panoràmiques a bord de les llanxes zodiac reben el nom de zodiac cruise.

 

I un dels millors llocs per poder gaudir d'un fantàstic zodiac cruise és Badia Paradís, sens lloc a dubte el lloc millor nomenat del món i al que més justícia li fa el seu nom. Els seus fiords estan totalment protegits del vent i les seves aigües, com si d'un mirall es tractés, reflecteixen perfectament la bellesa de les glaceres que ens envolten. Estem davant la catedral del gel. Aquí naveguen a la deriva petits blocs de gel, sobre els quals solen descansar foques de Weddell, carranqueres i lleopard. També són comunes a les seves aigües les balenes geperudes, minke i fin. Podrem posar el peu a terra a l'Estació Científica argentina Almirall Brown. No gaire lluny, als seus penya-segats, podrem contemplar els nius dels corbs marins imperials, que conviuen amb els coloms i els colomins antàrtics.

 

T'agradaria conèixer les nostres propostes de viatge a l'Antàrtida? Només cal que facis clic aquí.

 

T'agradaria rebre pressupost per un dels nostres viatges a l'Antàrtida? Només cal que emplenis i envies tota la informació sol·licitada aquí.

 

Si desitges consultar més informació sobre l'Antàrtida i els nostres viatges a l'Antàrtidaaquí trobaràs nombrosos articles de distinta temàtica.

 

Bon viatge a l'Antàrtida!

Imatge corporativa:Xavier MarlÝ

Disseny i desenvolupament web:Xavier MarlÝ