Tundra Viatges

Informaciˇ

Viatge a l'AntÓrtida: el gel de l'AntÓrtidaTundra Viatges

Viatge a l'AntÓrtida: el gel de l'AntÓrtida

L'Antàrtida és única geogràficament gràcies a que presenta unes característiques molt peculiars, donat que a cap altre continent com a l'Antàrtida la neu i el gel oculten gairebé per complet els seus trets de relleu. De fet, les glaceres de l'Antàrtida són les més grans del planeta, arribant a formar grans plataformes de gel que suren sobre el mar, sobretot al Mar de Ross i al Mar de Weddell.

 

Però el gel de l'Antàrtida també té el seu origen al mar, doncs durant l'hivern les aigües que envolten el continent es congelen, arribant així a duplicar la seva grandària. És aquest el motiu pel qual només podem organitzar viatges a l'Antàrtida entre els mesos d'octubre i març, durant la primera i estiu australs, quan el continent antàrtic registra temperatures més càlides.

 

Per una altra banda, el gel de l'Antàrtida és molt diferent del gel de l'Àrtic. Doncs, mentre que el gel de l'Àrtic està barrejat amb sediments, el gel de l'Antàrtida no. Així que, mentre que el gel de l'Àrtic presenta un aspecte més brut, el gel de l'Antàrtida presenta un aspecte impolut, amb tonalitats que van des del blanc més pur fins el turquesa més intens.

 

Però el gel de l'Antàrtida i el de l'Àrtic no són diferents només pel que fa a l'aspecte físic, si no també quant a la informació que l'anàlisi de cadascun ens aporta. En el cas de l'Antàrtida, trobarem en el gel moltes respostes sobre el funcionament global i climàtic del planeta.

 

Per una altra banda, la gran quantitat de gel que trobem a l'Antàrtida té origen al començament de l'era Terciària, quan es va separar del supercontinent Gondwana.

 

L'aïllament geogràfic, unit a les seves hostils condicions climàtiques, ha fet de l'Antàrtida un continent d'extrems. És el continent més fred, el més sec i on es registren majors velocitats de vent.

 

Com a agència de viatges especialitzada en viatges a l'Antàrtida, organitzem viatges a l'Antàrtida entre els mesos d'octubre i març, ja sigui a bord de vaixells d'expedició polar o a bord de vaixells rompehielos.

 

Aquí podràs consultar totes les nostres propostes de viatge a l'Antàrtida. Si desitges rebre pressupost, per favor emplena i envia tota la informació sol·licitada aquí.

 

Si desitges consultar més informació sobre l'Antàrtida i els nostres viatges a l'Antàrtida, aquí trobaràs nombrosos articles de distinta temàtica.

 

Bon viatge a l'Antàrtida!

Imatge corporativa:Xavier MarlÝ

Disseny i desenvolupament web:Xavier MarlÝ