Tundra Viatges

Informaciˇ

Viatge a l'AntÓrtida: sobre viatges a l'AntÓrtida IITundra Viatges

Com sˇn els desembarcaments? Quin criteri seguim per decidir desembarcar a un lloc o un altre durant un viatge a l'AntÓrtida?

Viatge a l'AntÓrtida: sobre viatges a l'AntÓrtida II

Quin criteri seguim per escollir els llocs de desembarcament durant un viatge a l'Antàrtida?

 

Són més d'1.500 els llocs de desembarcament autoritzats a l'Antàrtida i durant un viatge a l'Antàrtida amb prou feines aconseguirem a conèixer ni un 1% d'aquests. Així doncs, quins criteris seguim per seleccionar uns o uns altres?

 

Habitualment, durant tot viatge a l'Antàrtida intentarem que els desembarcaments tinguin lloc a zones lliures de gel i fàcilment accessibles, com per exemple les platges de la Península Antàrtida.

 

A més, s'intenta també que els llocs de desembarcament resultin especialment interessants des d'un punt de vista històric, com és el cas per exemple de Caleta Balleneros a Illa Decepció, on no solament tindrem ocasió de contemplar algun dels paisatges més captivadors de les Illes Shetland del Sud sinó que també podrem observar les restes d'una estació ballenera.

 

Habitualment, entre els desembarcaments de tot viatge a l'Antàrtida s'inclouen també llocs de gran interès geològic i faunístic, llocs que comptin amb la presència d'elements clau de la història natural, com a diferents espècies d'aus i foques, trets geològics, de paisatge, etc, com és el cas per exemple Port Lockroy, a Illa Goudier.

 

A més, s'intenta també que siguin llocs de gran bellesa, com és el cas per exemple el Canal de Lemaire (també conegut com el Canal Kodak), o que permetin posar peu a l'Antàrtida, com és el cas per exemple de Badia Paradís, sens dubte un dels llocs més bonics de la Península Antàrtica (de fet, ja ho indica el seu nom).

 

En funció del viatge a l'Antàrtida escollit, és possible fins i tot que entre els desembarcaments hi hagi algun previst a una estació científica o fins i tot en alguna illa més enllà del Cercle Polar Antàrtic.

 

Quins són els llocs de desembarcament més habituals durant un viatge a l'Antàrtida?

 

A grans trets, en el cas dels viatges a l'Antàrtida l'itinerari dels quals inclou l'arxipèlag de les Illes Shetland del Sud, entre els llocs de desembarcament més habituals es troben Punta Hannah, a Illa Livingston; Caleta Balleneros i Pendulon Cove, a Illa Decepció ; i/o les Illes Aitcho.

 

De la mateixa manera, en el cas dels viatges a l'Antàrtida l'itinerari dels quals inclou la regió de l'Estret de Gerlache (entre la Península Antàrtica i les Illes Brabante i Anvers), entre els llocs de desembarcament més habituals es troben Illa Cuverville; Port Neko, a Badia Andvord; Port Lockroy, a Illot Goudier; Base Brown, a Badia Paradís; i/o l'Illa Petermann.

 

Com es desenvolupen els desembarcaments durant un viatge a l'Antàrtida?

 

Habitualment, durant tot viatge a l'Antàrtida els desembarcaments es realitzen a bord de llanxes zodiac o llanxes pneumàtiques inflables a propulsió i la durada aproximada de cada desembarcament és d'entre una i cinc hores, en funció de les condicions climàtiques i del mar, i de si hi ha restriccions quant al nombre màxim de passatgers que poden desembarcar alhora a un lloc.

 

En general, durant tot viatge a l'Antàrtida els desembarcaments a la majoria dels casos consisteixen en caminades curtes i de moderada dificultat, durant les quals podem observar d'a prop la fauna salvatge i les característiques geològiques del lloc.

 

En tots els casos, durant tot viatge a l'Antàrtida, tots els desembarcaments són guiats i habitualment hi ha un guia per cada 10 passatgers. En funció de la fragilitat o perillositat del lloc de desembarcament, és possible que disposem de temps lliure per passejar al nostre aire o no. En aquells casos en què si que puguem passejar al nostre aire, prèviament els guies ens indicaran quines àrees es poden visitar i quines àrees queden fora dels límits permesos. En aquells casos en què no puguem passejar al nostre aire, són els guies els que van indicant el camí i tothom hem de passar pel mateix lloc.

 

D'altra banda, durant tot viatge a l'Antàrtida, abans de desembarcar rebrem explicacions sobre el lloc que anem a visitar, sobre la fauna que anem a trobar i la presència i ubicació dels valors més sensibles; sobre les zones que podem visitar i les zones que estan fora de límits, així com de qualsevol risc que existeixi, com per exemple penya-segats. Habitualment, en arribar a la platja, aquestes indicacions tornen a repetir-se.

 

En qualsevol cas, si hi ha alguna cosa que hem de tenir present és que tots els llocs de desembarcament previstos durant un viatge a l'Antàrtida es reserven amb molta antelació a la realització del viatge i que poder realitzar-los tal com estan descrits a la nostra pàgina web depèn directament de les condicions climàtiques i del mar que ens trobem durant el desenvolupament del viatge a l'Antàrtida, així com del criteri del Capità i del Cap d'Expedició. Motiu pel qual recomanem consultar els itineraris descrits a la nostra pàgina web únicament com una referència merament informativa.

 

Aquí podràs consultar tots els nostres viatges a l'Antàrtida. Si desitges rebre un pressupost detallat, per favor farcida i envia tota la informació sol·licitada aquí.

 

Bon viatge a l'Antàrtida!

Imatge corporativa:Xavier MarlÝ

Disseny i desenvolupament web:Xavier MarlÝ