Tundra Viatges

Blog

Viatge a l'AntÓrtida: flora i faunaTundra Viatges

En l'AntÓrtida no solament tindrem ocasiˇ de contemplar els paisatges mÚs captivadors, sinˇ tambÚ abundant fauna salvatge que faran del nostre viatge a l'AntÓrtida un viatge inoblidable

Viatge a l'AntÓrtida: flora i fauna

Durant la primavera i l'estiu austral s'incrementa el nombre de zones lliures de gel al nord-oest de la costa de la Península Antàrtica, motiu pel qual aquest és el millor moment de l'any per viatjar a l'Antàrtida.

 

És en aquest moment de l'any quan nombroses aus marines tornen a l'Antàrtida per niar, com per exemple és el cas dels escúes, petrels, albatros, gavines, gavotins i coloms antàrtics.

 

Però durant els nostres viatges a l'Antàrtida trobarem també diferents espècies de pingüins, com per exemple els pingüins adelia, els pingüins papúa, els pingüins de careta blanca, els pingüins macaroni i el pingüí emperador. Sens dubte, aquestes aus marines no voladores són els animals més representatius de l'Antàrtida. No obstant això, de totes les espècies indicades, l'única plenament antàrtica és el pingüí emperador, doncs nia exclusivament per sota dels 60ºS.

 

Altres de les espècies d'animals que habitualment tenim ocasió de veure durant els nostres viatges a l'Antàrtida són llops marins, foques carranqueres, foques lleopard, foques de Ross i foques de Weddell, i habitualment les solem veure reposant a les platges o als blocs de gel que van a la deriva.

 

A les aigües d'al voltant de la Península Antártica són habituals també dos grans grups de balenes: les barbades i les dentades. D'entre les balenes barbades que acostumem a veure durant els nostres viatges a l'Antàrtida es troben la balena blava, la fin, la minke, la sei i la geperuda o iubarta. D'entre les balenes barbades que acostumem a veure durant els nostres viatges a l'Antàrtida es troben el catxalot i les orques.

 

Per cert, sabies que les balenes tornen cada any a l'Antàrtida atretes per les grans poblacions de krill que contenen les seves aigües? Amb l'arribada de la primavera comença el desglaç i la migració de les balenes, que romandran en les aigües que envolten l'Antàrtida fins a l'arribada de l'hivern, moment en què tornaran a latituds més temperades per reproduir-se.

 

Pel que fa a la vegetació a l'Antàrtida, és molt limitada. Abunden líquens i molsa, però les úniques plantes altes que trobarem són la pastura antàrtica i la perla antàrtica o clavell antàrtic.

 

Si encara no has reservat el teu viatge a l'Antàrtida, aquí podràs consultar tots els nostres viatges a l'Antàrtida. Si desitges rebre un pressupost detallat, per favor emplena i envia tota la informació sol·licitada aquí.

 

Bon viatge a l'Antàrtida!

Imatge corporativa:Xavier MarlÝ

Disseny i desenvolupament web:Xavier MarlÝ