Tundra Viatges

Blog

Viatge a l'AntÓrtida: temperaturesTundra Viatges

Viatge a l'AntÓrtida: temperatures

L'observació climàtica de l'Antàrtida té el seu origen a la dècada de 1970. A més els resultats obtinguts han d'entrecomillar-se a causa que les estacions meteorològiques no estan situades allí on volguéssim, sinó allí on podem. És a dir, que la seva ubicació respon més a criteris d'accessibilitat, que a criteris d'optimització.

 

Les estacions meteorològiques es troben principalment a la costa i bastant separades entre si. No obstant això, atès que el clima a l'Antartida és bastant monòton i l'altiplà antàrtic és bastant uniforme, les dades obtingudes es consideren bastant realistes.

 

La temperatura a l'Antàrtida és més baixa que a l'Àrtic. Això és hagut, en part, a l'escassa radiació solar rebuda. A més, el gran dom de neu que cobreix l'Antàrtida reflecteix entre el 80 i 90% de l'energia solar rebuda. Efecte que s'accentua a l'hivern, entre els mesos de març i setembre. Conseqüència d'això és la formació de gel marí al voltant del continent.

 

A més, més del 50% de l'Antàrtida es troba per sobre dels 2.000 metres, i prop d'un 25%, a més de 3.000 metres d'altura. És a dir, que més del 50% del continent registra temperatures 20ºC per sota dels seu equivalent a nivell del mar, com és el cas de l'Àrtic.

 

La forma més o menys circular de l'Antàrtida fa que la influència benigna del mar només pugui sentir-se a les costes i que l'altiplà present trets de continentalitat.

 

L'Antàrtida és el continent més fred, ventós i el més sec del planeta. Malgrat que la Península Antàrtica és part del continent, no registra aquests extrems. Durant l'estiu austral la temperatura màxima registrada a l'oest de la Península és d'uns 15ºC. Malgrat que la temperatura mitjana és de 2ºC. Tot i que el cel blau i les aigües tranquil·les són comunes a les protegides badies i canals, els freds vents catabàtics s'aixequen ràpid i constitueixen un important adversari pel visitant del continent blanc.

 

Aquí podràs consultar tots els nostres viatges a l'Antàrtida. Si desitges rebre un pressupost detallat, per favor emplena i envia tota la informació sol·licitada aquí.

 

Bon viatge a l'Antàrtida!

Imatge corporativa:Xavier MarlÝ

Disseny i desenvolupament web:Xavier MarlÝ