Tundra Viatges

Destinacions

Buenos AiresTundra Viatges

Buenos Aires és una ciutat efervescent, vibrant i cosmopolita, de marcats contrastos i que ens atrapa al ritme del dos per quatre del Tango.

Buenos Aires

Buenos Aires és la capital d'Argentina i escala obligada de tots els viatges a l'Argentina. Fundada al costat del riu de la Plata el 1536, Buenos Aires ha anat creixent sota les influències dels europeus arribats a finals del s. XVIII - XIX. Com a resultat d'això, avui podem passejar per una ciutat on podem reconèixer trets de Londres, Madrid, Roma o París. Com deia Borges, "són italians que parlen espanyol, que creuen que són francesos i volguessin ser anglesos".

 

Situada al nord-est del país, Buenos Aires és una ciutat efervescent, vibrant i cosmopolita, de marcats contrastos i que ens atrapa al ritme del dos per quatre del Tango. Entre els seus principals trets, els cafès vuitcentistes i les disqueries, els quioscs de revistes i els mercats. Entre els seus principals atractius, els següents:

 

La Plaça de Maig, el cor originari de la ciutat. Presidida per la Casa Rosada i envoltada d'impressionants edificis, aquesta ha estat testimoni de protestes, esdeveniments polítics i tot tipus de trobades.

 

A prop de la Plaça de Maig trobarem també el carrer de vianants Florida, el centre comercial Galeries Pacífic ha estat declarat Monument Històric Nacional; carrer de vianants Lavalle o dels cinemes; les Avingudes Corrientes i Còrdova, i la Plaça San Martín.

 

A l'Avinguda 9 de Julio, l'Obelisc que s'alça orgullós a la Plaça de la República des de 1936 en commemoració als 400 anys de la fundació de la ciutat, i el Teatre Colón, un dels majors teatres d'òpera del món i els soterranis abasten els 16 carrils de l'Avinguda 9 de Julio.

 

Cap al nord, la flor i la nata de la ciutat, els barris de Palerm, Recoleta, Barrio Norte i Retiro. Aquí conviuen boniques mansions amb elegants botigues, els millors restaurants, interessants galeries d'art, seductors museus i amplis parcs, entre els quals destaquen el Jardí Botànic Carlos Thay, el Jardí Zoològic, el Camp de Polo, l'Hipòdrom i el Planetari.

 

Cap al sud, La Boca i San Telmo, on són una constant els populars i concorreguts mercats. Entre tots ells destaquen el Mercado de Las Pulgas de Sant Telmo i la Fira dels Diumenges de Sant Telmo de la Plaça Dorrego, on podem trobar de quasi tot entre actuacions de músics, mims i ballarins de tango. És, sens dubte, el millor lloc per sentir el pols més vibrant de Buenos Aires, el seu costat més voluptuós i pintoresc, amb el seu sabor proletari, els seus estrets carrerons, les seves cantines italianes, les seves bolichas (bars) i els seus garitos de tango.

 

La Boca va ser batejat com La Petita Itàlia a causa del dialecte genovès que parlava. Popular, humil, rebel i marginal, La Boca va ser el primer port natural de la ciutat. El barri va créixer entre grues, drassanes, magatzems i saladeros. Els pescadors li van donar vida al pintar de diferents colors les seves cases de xapa i fusta, amb la pintura que els sobrava després de pintar les seves barques.

 

Com si del mateix novaiorquès Meatpacking District es tractés, el districte de Puerto Madero s'ha convertit en un barri avantguardista, en auge, nascut de l'abandó i la posterior restauració del Port de Santa Maria. Els vells magatzems de maó dels molls van donar pas a caríssims lofts, prestigiosos restaurants i luxoses oficina.

 

Al nord de Buenos Aires, al Delta del riu Paraná, les ciutats de Tigre i Sant Isidre. Centenars de rius i rierols formen un laberint aquàtic que encara avui continua creixent. El delta avança i cada any apareixen illes noves a les quals s'assenta la flora i fauna local ... La vida dels illencs contrasta totalment amb la dels seus veïns, els executius de la city Porteña.

 

Bon viatge!

Imatge corporativa:Xavier Marlí

Disseny i desenvolupament web:Xavier Marlí