Tundra Viatges

Destinacions

Badia de ChurchillTundra Viatges

Província de praderies. Churchill, capital del món dels óssos polars i les beluges. Aurores boreals entre gener i març.

Churchill és una petita població que conta amb menys de 1000 persones i que se situa a la vora de la Badia Hudson, en l´estuari del Riu Churchill, entre diferents ecosistemes: el bosc boreal al sud, la tundra àrtica al nord-oest i la badia de Hudson al nord. El Parc Nacional de Wapsuk està just al sud-oest de Churchill.

 

El gran nombre d´óssos polars i belugues que podem observar aquí, al seu hàbitat natural, li han donat el nom de “Capital del món dels óssos polars” i “Capital del món de les belugues”.

 

Les excursions per a l´observació d´óssos polars es realitzen en uns autobusos especials, modificats per a la nostra seguretat, coneguts com tundra buggies. Octubre i principis de novembre són les dates més viables per a la seva observació, mentre centenars d´óssos esperen a l´extensa península fins que les aigües de la Badia de Hudson es congelin i, així, ells puguin tornar a caçar la seva primera font d´aliment, les foques anellades.

 

També és possible allotjar-se a un ecolodge, enmig de la ruta de migració dels óssos. Els ecolodge estan perfectament condicionats per a l´observació dels óssos, anteposant sempre la seguretat dels seus hostes. Allotjar-nos aquí ens permet moltes més hores de contacte amb la naturalesa i, per tant, de possibilitats d´observació. Des de l´ecolodge es realitzen també excursions a peu, sempre guiades pels experts professionals que es mantindran alerta per la seva seguretat.

 

Durant juliol i agost, milers de belugues migren a les càlides aigües de l´estuari del Riu Churchill per a criar, oferint als visitants meravelloses oportunitats per a la seva observació.

 

No oblidi realitzar alguna excursió en trineu de huskies per a completar el seu viatge abans de tornar a casa.

 

Churchill, l´únic port significant de Canadà a l´Oceà Àrtic, està comunicat amb la resta del món per avió i pel tren Hudson Bay. Donada la limitada disponibilitat de serveis i l´alta demanda que es registra, vam recomanar reservar el viatge amb una antelació mínima de 6 mesos.

 

 

Aurores boreals.

 

L´aurora boreal és un fenomen natural conseqüència de la interacció entre partícules carregades amb els àtoms de l´atmosfera prop dels pols. Científics de tot el món s´han desplaçat fins aquí per a estudiar aquest fenomen. Churchill és un dels tres millors llocs del planeta per a observar-les.

 

El millor moment per a apreciar aquests jocs de llums és entre gener i març. Sota el clar cel d´hivern, en contrast amb la tancada foscor de la nit, és quan més clarament la podem veure. Durant l´estiu les nits són més càlides i breus, però puntualment també poden apreciar-se.

 

Si desitges llegir més sobre aquest interessant fenomen, et recomanem consultar la pàgina web del Churchill Northern Studies Centre.

Imatge corporativa:Xavier Marlí

Disseny i desenvolupament web:Xavier Marlí