Tundra Viatges

Destinacions

Ge˛rgia del SudTundra Viatges

Col˛nies amb milers de pingŘins Rei. Platges poblades de llops marins. Piles d┤elefants marins. Abandonades estacions baleneres, enmig d┤un paisatge preciˇs.

Ge˛rgia del Sud

La illa de Geòrgia del Sud és un dels llocs més remots i salvatges del territori Britànic d'Ultramar. Situada a 1400 km a l'est de les Illes Malvines, no té aeroport i l'única manera d'accés és per mar.

 

Geòrgia del Sud presenta un paisatge totalment muntanyenc, amb pics que arriben fins als 2.934 metres. Conta amb més de 160 glaceres que dramàticament es precipiten cap al mar. El paisatge ens recorda els fiords de la costa de Noruega.

 

Un impressionant nombre d'aus marines i mamífers marins nien al tussok que cobreix les seves costes. Exceptuant les restes rovellades de la vella estació balenera, la illa ha romàs verge i visitar-la és una oportunitat única per a l'observació de vida salvatge i espectaculars paisatges. És d'allò més bonic que podem trobar en l'Oceà Antàrtic. Un autèntic oasi! Una experiència inigualable!

 

El primer desembarcament documentat a Geòrgia del Sud el va protagonitzar l'explorador britànic James Cook, qui va descobrir la illa en el seu segon viatge al voltant del món. Els caçadors de foques i elefants marins no van trigar molt a arribar a Geòrgia del Sud, a la recerca de les seves preuades pells i oli.

 

A principis del segle XX Geòrgia del Sud es va convertir en un important centre per a la indústria balenera de l'Oceà Antàrtic. Principalment companyies noruegues i britàniques van construir els seus assentaments i estacions baleneres en els fiords més protegits. El negoci va durar fins a 1964. En aquells dies la població de balenes s'havia reduït dramàticament.

 

Afortunadament avui dia les balenes i les foques poden nedar tranquil·les. La població de foques i elefants marins tornen a poblar les seves costes en abundància. Les balenes, encara que es recuperen més lentament, també tornen a ser freqüents a les seves aigües i fins i tot podem observar-les amb freqüència durant els nostres viatges a Geòrgia del Sud.

 

De fet, en l'actualitat és tal l'abundància de fauna salvatge que habita l'illa que solament les Illes Galàpagos poden ser comparades amb Geòrgia del Sud. La població de pingüins, petrels i foques és inigualable a cap altre lloc del món. És llar de milions d'aus aquàtiques i foques.

 

L'experiència d'observar i passejar entre els milers de pingüins rei  que habiten Salisbury Plains i St. Andrew's Bay és inoblidable. Aquí no sempre és possible respectar la distància mínima de 5 metres respecte a la fauna salvatge, doncs la majoria de les vegades són els pingüins o les foques els quals se'ns acosten a menys de 30 centímetres.

 

Però Geòrgia del Sud no solament bat rècords pel que fa a l'abundància de fauna salvatge, sinó també pel que fa a la diversitat d'espècies, entre les que s'inclouen diferents espècies d'albatros, foques, pingüins i balenes, per exemple.

 

Com a agència de viatges especialitzada en viatges a l'Antàrtida, organitzem viatges a Geòrgia del Sud entre els mesos d'octubre i març, ja sigui a bord de vaixells d'expedició polar o a bord de vaixells rompehielos.

 

Aquí podràs consultar totes les nostres propostes de viatge a Geòrgia del Sud. Si desitges rebre pressupost, per favor emplena i envia tota la informació sol·licitada aquí.

 

Si desitges consultar més informació sobre Geòrgia del Sud i els nostres viatges a Geòrgia del Sud, aquí trobaràs nombrosos articles de distinta temàtica.

 

Bon viatge a Geòrgia del Sud!

Imatge corporativa:Xavier MarlÝ

Disseny i desenvolupament web:Xavier MarlÝ